Gezondheid en zorg

Reiskliniek SGZ

Voor veel (sub)tropische landen worden vaccinaties aangeraden, soms zijn ze zelfs verplicht. Vaak zijn ook tabletten tegen malaria nodig.

  • De SGZ Reiskliniek is een erkend gele koorts tropenvaccinatiecentrum. Iedereen kan hier terecht voor reisadvies en tropenvaccinaties. Het vaccinatiecentrum heeft een eigen site, hier vind je alle informatie over risico's, vaccinaties. kosten en lokaties. Ook kun je via de site een afspraak maken. Kijk op: www.sgzopreis.nl 
  • De TU Delft geeft een vergoeding van 50,- (alleen bij de SGZ) voor vaccinaties bij stage of studiereis als dit voor het land van bestemming verplicht is, of geadviseerd wordt. De SGZ brengt deze vergoeding op mindering van de nota. Om van deze korting gebruik te kunnen maken moet je een ingevulde vaccinatieverklaring meenemen. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt kunnen de overige vaccinatiekosten vaak (deels) in rekening gebracht worden bij de zorgverzekeraar.
  • Je kunt telefonisch ( 015-2121507) of via internet een afspraak maken ( klik hier).  Wanneer je snel vertrekt kun je het best even bellen.

Reisadvies en vaccinaties

Je kunt er terecht voor reisadvies en vaccinaties. Studenten van de TU Delft krijgen een deel van de kosten voor het advies en de vaccinaties vergoed, als zij reizen in het kader van de studie. Je hebt dan een door de stagecoordinator getekend vaccinatieformulier nodig.

De reiskliniek SGZ heeft een eigen website waar je ook on-line een afspraak kunt maken voor het vaccinatiespreekuur:

www.sgzopreis.nl