Gezondheid en zorg

Trainingen/cursussen

Multidisciplinaire Training (MDBT) voor studenten met (on)verklaarbare vermoeidheid en/of lichamelijke klachten.

Quickscan

Als je één of meer van onderstaande vragen met 'ja' kunt beantwoorden, dan is deze training/cursus wellicht wat voor jou!

  • Ben je vaak moe en/of gaat je moeheid niet over door meer te rusten of slapen waardoor het studeren moeizaam gaat?
  • Heb je langdurig last van spierpijn, hoofdpijn, keelpijn, buikpijn of pijn in je gewrichten en kun je je door deze klachten moeilijk concentreren?
  • Heb je geen energie of interesse meer om te gaan sporten of om andere ontspannende / sociale activiteiten te ondernemen?
  • Heb je het idée niet meer te kunnen voldoen aan al je verplichtingen?
  • Loopt je studie vertraging op of wordt je in je studeren belemmerd door de klachten die je ervaart?
  • Zie je op tegen gewone dingen zoals trap oplopen, boodschappen doen, afspreken met vrienden, volgen van college en werkgroepen, studeren?
  • Heeft je stemming te lijden onder je klachten of voel je je vaak alleen, omdat je niet kunt meedoen met je studie/ huisgenoten?
  • Word je steeds passiever of dwing je jezelf juist meer te doen dan eigenlijk goed voor je is?

Inhoud

Iedereen is wel eens moe of heeft lichamelijke klachten; na een drukke of intensieve periode, als gevolg van een ziekte of ongeval, een ongezonde leefstijl, emotionele gebeurtenissen etc. Door logisch nadenken, gesprekken met anderen en een bezoek aan de huisarts wordt meestal duidelijke wat de oorzaken zijn van deze klachten en kan rust en actie ondernomen worden om van je klachten te herstellen. Als je klachten lang duren en met rust en/of behandeling niet overgaan, terwijl er geen duidelijke lichamelijke verklaring (meer) te vinden is kan er sprake zijn van chronische vermoeidheid (CVS) of onverklaarbare lichamelijke klachten (bijvoorbeeld RSI).

Deze training/cursus biedt technieken om de factoren die je klachten instand houden te herkennen en te doorbreken met graded exercise therapie, cognitieve gedragstherapie, ontspanningstechnieken, medische informatie en informatie over voeding. Je leert de negatieve spiraal die je klachten op jouw leven hebben te herkennen en te doorbreken en gaat actief met een fysiotherapeuten, psycholoog en arts, aan de slag om je fysieke- en mentale belastbaarheid te vergroten.

Mail voor meer informatie met de betrokken behandelaars; psychologen@tudelft.nl ( studentenpsycholoog) en training@sgz.nl (studentenarts)

Inhoud van de cursus

- fysieke testen om je begin en eind conditie te bepalen en vragenlijsten om je psychische conditie te bepalen

- 2 bijeenkomsten van 3,5 uur waarin je uitleg, oefeningen en instructie krijgt van de studentenarts, de studentenpsycholoog en fysiotherapeuten

-10 sessies op de sportschool met begeleiding door een fysiotherapeut

- aanvullend individuele gesprekken (als wenselijk)  met arts en psycholoog en nagesprek

Data cursussen

Nog geen nieuwe cursus ingepland

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen 20,-.

Aanmelden

Aanmelden kan via E-mail :training@sgz.nl