Gezondheid en zorg

Vaccinaties

Voor veel (sub)tropische landen worden vaccinaties aangeraden, soms zijn ze zelfs verplicht. Vaak zijn ook tabletten tegen malaria nodig.

De TU Delft geeft een vergoeding van 50,- (alleen bij de SGZ) voor vaccinaties bij stage of studiereis als dit voor het land van bestemming verplicht is, of geadviseerd wordt. De SGZ brengt deze vergoeding op mindering van de nota. Om van deze korting gebruik te kunnen maken moet je een ingevulde vaccinatieverklaring meenemen. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt kunnen de overige vaccinatiekosten vaak (deels) in rekening gebracht worden bij de zorgverzekeraar.
Noodzakelijke medische keuringen voor stage of studie zijn kosteloos bij de SGZ.

Wanneer een afspraak maken?

Het best kun je zo snel mogelijk, nadat je weet dat je op reis gaat naar een land waar vaccinaties aangeraden worden, een afspraak maken voor het eerste consult. Bij reizen langer dan drie maanden moet je bij voorkeur uiterlijk 6 weken voor vertrek een eerste afspraak hebben.

Wat neem ik mee naar de afspraak?

Neem een helder reisschema mee, met de lokaties en duur van je verblijf ter plaatse. Neem ook alle informatie over vaccinaties bij eerdere reizen mee (vaccinatieboekje). Informeer bij je ouders of je als kind de normale vaccinaties gehad hebt. Als je op stage gaat neem dan ook het getekende verwijsformulier van de stagecoordinator mee. Neem ook je zorgverzekeringspasje mee.

Hoe maak ik een afspraak?

Je kunt telefonisch ( 015-2121507) een afspraak maken